december 6, 2016 Searchadmin

Nya säljare behöver en mentor – Måste ha en mentor

Ledarskap Mentor

När man anställer en ny säljare måste en mentor utses.

En ny säljare utan erfarenhet måste ha en mentor detta är ganska uppenbart. Men även en erfaren säljare behöver en mentor på det nya företaget.

När jag började som säljare så blev jag tilldelad en mentor på företaget som sedan följde mig under dom åren på det bolaget. Detta var mycket lärorikt och gjorde att man fick en speciell samhörighet som utvecklades till en vänskap för livet. Engagemanget stärker även företagets varumärke. Genom ett mentorskap får du en slags extra boost i din personliga utveckling. Genom mentorskapet får du nämligen tillgång till kunskaper, erfarenheter och nätverk som din mentor under lång tid har byggt på sig.

Det är viktigt att förstå skillnaden på en säljutbildning på ett företag och en mentor. Utbildningen i försäljningen och produkterna kan ska via Powerpoint för en erfaren säljare men företagskulturen och dom mjuka värdena sker via Mentorskap. En mentor är både kompetens- och personlighetsutvecklande.

Varför just mentorskap?

Till skillnad ifrån säljutbildningar, ledarskapsutbildningar och liknande så är mentorskap en längre process. Ibland hela livet men minst 6 månader och oftast ett år.

Mentor i privatlivet

Man kan även använda sig utav en mentor i sitt privatliv. Många experter anser att för att nå framgång i arbetslivet krävs samma resa i privatlivet. Detta är något jag håller med om till 100%. Mår man bra i sig själv kan man leverera mycket bättre på sin arbetsplats. Därför är det lika viktigt att må bra i kroppen som i knoppen för att bli en vinnare.

Vad betyder ordet Mentor

”Ordet Mentor kommer från författaren Homeros’ och hans verk Odyssén. Mentor hette mannen som Odysseus under sina irrfärder anförtrodde att ta hand om sitt hus och uppfostra sin son Telemachos. Allt sedan dess har termen Mentor förknippats med en senior rådgivare och vägledare.”

 

HÖR AV DIG

Så kan vi ta en kopp kaffe och se över hur jag skulle kunna hjälpa dig lyckas på nätet. Om du inte redan valt att ta kontakt via de sociala kanalerna så fyll i formuläret